subota, 25. studenoga 2017.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg je američki računalni programer rođen 14. svibnja 1984. godine u White Plainsu u New Yorku. Puno ime mu je Mark Elliot Zckerberg.
Poznat je po tome što je vlasnik, direktor i glavni kreator društvene mreže Facebook. Osmislio ga je 4. veljače 2003 godine u svojoj sobi na Harvardu, zajedno sa cimerom Dustinom Moskovitzem. Facebook je osnovan 2004 godine, te je u samo nekoliko dana brojao preko 50.000 korisnika. Mark je kasnije rekao kako mu je ideja došla nakon što je uređivao dnevnike i uvrštavao slike u njih, a zvali su se Facebook. 
Kada je stekao slavu i bogatstvo preselio se u Palo Alto u Kaliforniju. 2006. godine je u Facebook uvrstio aplikaciju News Feed pomoću koje su korisnici mogli vidjeti što im prijatelji rade u svakom trenutku. To je izazvalo velike kritike na njegov račun. 
Došao je i na Forbesovu listu najbogatijih Amerikanaca. Na njoj se smjestio na 321. mjesto, što ga je učinilo najmlađom osobom koja je ikad dospjela među prvih 400 na Forbesovoj listi. Facebook danas broji preko 2.000.00 aktivnih korisnika. 

Nema komentara:

Objavi komentar