subota, 25. studenoga 2017.

Star Wars

Moj najdraži film tj. serija filmova je Star Wars. Režirali su ih George Lucas, J. J Abrams, Rian Johnson, Dave Filoni, Irvin Kershner i Richard Marquard. Glavni glumci su Mark Hamill (Luke Skywalker), Carrie Fisher (Leia), Harrison Ford (Han Solo), Alec Guinnes (Obi-Wan Kenobi), Hayden Christensen (Anakin Skywalker)...   
U filmovima se uglavnom radi o borbi Jedi vitezova protiv mračne strane Sile. Radnja se odvija u svemiru i na nekim nepoznatim planetima, i to u dalekoj prošlosti.
Prva tri filma govore o djetinjstvu i odrastanju Anakina Skywalkera čiji talent je prepoznao Jedi vitez Obi Wan Kenobi i počeo ga poučavati da postane Jedi vitez.
Kada je odrastao, Anakin se zaljubio u princezu Amidalu s kojom je započeo vezu. Ona je ostala trudna, i rodila blizance, Leiu i Lukea Skywalkera, a Anakin je prešao na mračnu stranu pod imenom Darth Vader. Princeza Amidala je pri porodu umrla, a blizanci su razdvojeni i odrastali su ne znajući jedno za drugo. Kada su odrasli, spletom okolnosti ponovno su se ujedinili i započeli borbu protiv mračne strane i njiihovog vođe Dartha Vadera (njihovog oca).
Filmovi su puni avanture. Uzbudljivi su, ali ima i smiješnih scena. Očita je borba dobra i zla. Ima napetih dijelova koji te dugo ostavljaju u iščekivanju. Zato su mi to najdraži filmovi.

Nema komentara:

Objavi komentar